Priprema | Preporučamo da suha svinjska crijeva namačete 15 minuta u toploj vodi, temperature 20-25°C. Prije punjenja, kratko ostavite crijeva van vode, da se ocijedi višak. Nakon toga možete započeti proces punjenja crijeva. |
Skladištenje | Čuvati na suhom i tamnom mjestu, na temperaturi 15-20°C |
Prirodna svinjska crijeva su tradicionalni proizvod koji se koristi u proizvodnji mesnih specijaliteta već stoljećima.
Svinjska crijeva imaju široku primjenu u prehrambenoj industriji:
- Kobasice: Svinjska crijeva su često korištena za izradu različitih vrsta svježih, kuhanih, sušenih ili dimljenih kobasica. Crijeva pružaju prirodni omotač koji pomaže zadržavanju oblika tijekom procesa kuhanja ili pečenja
- Salame i suhomesnati proizvodi: U proizvodnji salama i drugih suhomesnatih proizvoda također se koriste svinjska crijeva. Crijeva pružaju zaštitu i omogućuju pravilan proces sušenja, fermentacije i zrenja
- Kobasice za kuhanje: Svinjska crijeva koriste se za pripremu kobasica za kuhanje. Ona doprinose tradicionalnom izgledu i teksturi ovih proizvoda
- Tradicionalna jela: U nekim tradicionalnim kuhinjama, svinjska crijeva se koriste za pripremu raznih jela, poput krvavica, kobasica s kiselim kupusom i drugih regionalnih specijaliteta
Napomena: slike su simbolične.