Čili je plod različitih tropskih vrsta paprike (uključujući i neke varijetete nama poznate domaće paprike) s vrlo sitnim plodovima koji se suše i melju u prah. Kada se komuške osuše i samelju dobije se kajenski papar.
Ovaj začin pruža izraženu pikantnost i autentičan, intenzivan okus koji savršeno nadopunjuje razne kulinarske recepte. Idealna je za pripremu mesnih prerađevina poput kobasica, salama i ostalih suhomesnatih proizvoda, a izvrsna je i za umake, marinade, variva i druga jela.
KARAKTERISTIKE:
- Okus: Izrazito pikantan s intenzivnom aromom
- Namjena: Čili paprika se koristi za obogaćivanje okusa jela, pružajući pikantnost i karakterističnu boju. Posebno je cijenjena u izradi mesnih prerađevina, gdje zajedno s našim prirodnim crijevima osigurava autentičan i tradicionalan doživljaj domaćih delicija.
PREPORUKA ZA UPOTREBU:
Dodajte umjereno, prilagođavajući količinu prema željenoj razini pikantnosti. Preporuča se korištenje tijekom kuhanja, pečenja ili kao završni začin neposredno prije serviranja kako bi se očuvala svježina i intenzitet okusa.
NAPOMENA: Čuvajte na hladnom i suhom mjestu, zaštićeno od direktne sunčeve svjetlosti, kako biste sačuvali optimalnu kvalitetu i aromu.
Napomena: slike su simbolične.