Priprema | Nije potrebna priprema, crijevo je spremno za korištenje. |
Skladištenje | Čuvati na hladnom i suhom, na temperaturi od 5-25°C. |
Kolagena crijeva dobivena su od goveđeg potkožnog tkiva (kolagen) kao osnovna sirovina za izradu ovitaka. Karakteristična su po svojoj propusnosti na dim i zrak. Kolageni ovitci tijekom procesa zrenja salama prate proizvod te ujedno omogućuju evaporaciju (isparavanje) vlage napunjenog proizvoda.
Prirodne sirovine od kojih su načinjena kolagena crijeva, razlog je zašto su omiljena u svim uspješnim proizvodnim procesima za prvu klasu kobasica i salama.
Osnovne karakteristike RONDO crijeva:
- Crijevo je jestivo
- Izvanredan prirodan izgled, nalik tradicionalnom crijevu
- Zakrivljenost crijeva prije i poslije obrade
- Nepromjenjiv kalibar, garantirana nepromjenjiva dužina kobasica
- Pogodno za kuhanje (do 75°C) i dimljenje
- Optimalno dimno upijanje i propustljivost uz nepromjenjivu boju
- Učinkovito punjenje
Napomena: slike su simbolične.