Prirodna svinjska crijeva
Prirodna svinjska crijeva
Svinjska crijeva koriste se za svježe, kuhane, sušene ili dimljene kobasice. Prodaju se po “buntevima” čija mjera iznosi 92 metra, ili u posudicama po 10 metara. Svinjska crijeva dolaze u više vrsta, različitih oblika i kalibara kako bi mogli postići raznolikost oblika, boja, mirisa i okusa suhomesnatih proizvoda.
Prirodna svinjska crijeva su tradicionalni proizvod koji se koristi u proizvodnji mesnih specijaliteta već stoljećima.
VRSTE SVINJSKIH CRIJEVA
Upotrebljavaju se za punjenje kobasica, češnjovki, krvavica, debrecinka i pečenica. Pakirana su u bunteve po 92 metra, posudice po 10 i 25 metara, a ujedno nudimo i uslužno plisirama (tubirana) crijeva na foliji ili cjevčicama. Dolaze u slijedećim kalibrima: 28/30, 30/32, 32/34, 34/36, 36/38, 38/40, 40/42, 42/+.
Upotrebljavaju se za punjenje krvavica, češnjovki, devenica, srijemske salame, čajne salame i sličnih proizvoda.
Upotrebljava se za punjenje tlačenica.
Upotrebljava se za punjenje krvavice (slavonske), salame, kulenove seke, pašteta i sličnih proizvoda.
Upotrebljava se za punjenje kulena.