Prirodna goveđa crijeva
Prirodna goveđa crijeva
Goveđa crijeva koriste se za punjenje kobasičarskih proizvoda, kulenove seke, trajne i polutrajne salame.
Razlikujemo nekoliko vrsta goveđi crijeva: goveđa okrugla crijeva, goveđa ravna crijeva, goveđe slijepo crijevo (goveđa kesa).
Goveđa crijeva karakteristična su po svom okruglom (kovrčavom) obliku.
VRSTE GOVEĐIH CRIJEVA
Upotrebljavaju se za punjenje kobasičarskih proizvoda (lovačka, jeger, suđuk, jetrenjača, safalada). Pakirana su po buntevima od 9 i 18 metara.
Upotrebljavaju se za punjenje kulenove seke, trajne i polutrajne salame. Pakirana su po buntevima od 9 i 18 metara.
Upotrebljava se za punjenje tlačenice, buđole, rolane vratine, uskršnjeg kruha i sličnih proizvoda.
Polovica goveđe kese dužine 50-100 cm