PRIRODNA CRIJEVA
SVINJSKA – GOVEĐA – OVČJA
SVINJSKA CRIJEVA
Svinjska crijeva koriste se za svježe, kuhane, sušene ili dimljene kobasice. Prodaju se po “buntevima” čija mjera iznosi 92 metra, ili u posudicama po 10 metara. Svinjska crijeva dolaze u više vrsta, različitih oblika i kalibara kako bi mogli postići raznolikost oblika, boja, mirisa i okusa suhomesnatih proizvoda.
Više informacijaGOVEĐA CRIJEVA
Goveđa crijeva koriste se za punjenje kobasičarskih proizvoda, kulenove seke, trajne i polutrajne salame. Razlikujemo nekoliko vrsta goveđih crijeva: goveđa okrugla crijeva, goveđa ravna crijeva, goveđe slijepo crijevo (goveđa kesa). Goveđa crijeva karakteristična su po svom okruglom (kovrčavom) obliku.
Više informacijaOVČJA CRIJEVA
Ovčja crijeva su najkvalitetnija crijeva manjih kalibara. Koriste se za punjenje hrenovka, debrecinka, roštiljka, hot-dog hrenovka.
Ovčja crijeva su dovoljno snažna da izdrže punjenje, dimljenje i kuhanje. Boja varira od bijele do sive, a kvaliteta, snaga i sposobnost prodiranja dima ne ovisi o boji crijeva.